Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CoreFit bag – protože činky nestačí: Tělo se nesmí přizpůsobovat zátěži, zátěž se musí přizpůsobit tělu

Jak být silný jako býk, ovšem nikoli tak chytrý? Kondiční trénink bez cvičení s volnou zátěží příliš nefunguje. Ale 25 kg na čince není jako 25 kg v reálu, což zkušení dobře vědí. Rozdováděné dítě, basa piva nebo pytel brambor, v praxi se toho moc ideálnímu tvaru činky nepodobá. Účinný trénink dává proto přednost realistickým a dynamickým pomůckám.

CoreFit bag – zátěžový vak pro funkční posilování a podporu zdraví pohybového aparátu byl zkonstruován pro všestranný kondiční trénink v rámci metodiky fyzické přípravy hasičů.

Zlepšuje všestrannou kondici – především praktickou sílu, obratnost a silovou vytrvalost, ale nevynechává ani výbušnost, pohyblivost či cardio vytrvalost. Speciální náplň se ve vaku pohybuje, cvičíme tak s „nestabilní“ pomůckou v rukách a s nohama na pevné zemi – to, co do praxe potřebujeme.

Cvičení s CoreFit bagem netrénuje jen svaly, ale hlavně pohyb a tím i reálnou výkonnost. Propojuje dynamiku končetin se stabilitou páteře, pánve i lopatek, tedy ten známý core trénink, ale v pravém smyslu.

Současně s výkonností chceme pracovat pro zdraví pohybového aparátu. Tělo se proto nesmí přizpůsobovat tvaru zátěže, ale zátěž se musí přizpůsobit tvaru těla. CoreFit bag je navržený tak, aby dobře „seděl“ na těle jako zátěž, byl ohebný, tvarově poddajný a pomáhal pohybu ve správném rozsahu.

Cvičení tak pracuje proti potížím se zády, koleny či rameny, zlepšuje držení těla i pohybové návyky. Současně klesají na minimum veškerá rizika – vak při kontaktu s tělem neublíží (naopak spíše „masíruje“), nezničí podlahu, je odolný, nevadí mu pády na zem a navíc se snadno transportuje.

Protože jdeme vždy za tím, co funguje v praxi, základní metodika cvičení je podřízená efektivitě – účinné cviky, jednoduchý trénink. CoreFit bag je všestranně použitelný, určený pro indoor i outdoor cvičení. Svůj funkční původ nezapře hned na první „osahání“.

A přestože se stále řadí mezi novinky na trhu, rychle si nachází své místo nejen v tréninku profesionálních hasičů, ale i vrcholových atletů, bobistů, vyznavačů bojových či adrenalinových sportů. Zařaďte ho do svého arzenálu i vy a na kondiční cvičení se už nebudete dívat jako doposud.

Další informace najdete na webu www.corefit.cz.

Martin Doležal
Sdílet