Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sražená konstrukce z kamionu

Dvě hasičské jednotky z Třince a Mostů u Jablunkova a hasičská technika z Ostravy-Zábřehu a Frýdku-Místku byly nasazeny do zásahu u dopravní nehody v Mostech u Jablunkova (okres Frýdek-Místek), kde ve čtvrtek 30. 8. 2007 nad ránem srazil konstrukci z kamionu ve směru na Slovensko polský kamion.

Dvě hasičské jednotky z Třince a Mostů u Jablunkova a hasičská technika z Ostravy-Zábřehu a Frýdku-Místku byly nasazeny do zásahu u dopravní nehody v Mostech u Jablunkova (okres Frýdek-Místek), kde ve čtvrtek 30. 8. 2007 nad ránem srazil ve směru na Slovensko polský kamion konstrukci z lotyšského kamionu, sloužící k převážení aut. Nikdo nebyl zraněn, zásah ale trval přes tři hodiny.

Nehodu oznámila o půl třetí ráno na operační středisko hasičů Policie ČR. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci a dobrovolní hasiči z Mostů u Jablunkova, také byly povolány dva vyprošťovací automobily – Mercedes Benz Bizon ze stanice v Ostravě-Zábřehu a Tatra 815 ze stanice ve Frýdku-Místku, také pojízdná dílna ze Zábřehu.

Polský kamion s neupřesněným nákladem předjížděl dva lotyšské kamiony, vezoucí návěsy pro přepravu osobních aut. Zadní kamion se mu podařilo úspěšně předjet, ale při předjíždění prvního se zachytil návěsem o konstrukci, kterou utrhl a ta vypadla na silnici. Odhadem o hmotnosti kolem dvou tun.

Hasiči pomocí teleskopického ramene Bizona naložili těžkou konstrukci zpět na auto a také doprovodili polský kamion se zničeným návěsem k celnici u česko-slovenského hraničního přejezdu, kde zaparkoval a čekal na opravu. Hasiči také uklidili místo nehody. Při jejich odjezdu z místa nehody ve čtvrtek ráno byly oba lotyšské kamiony odstavené na krajnici. Z aut neunikly žádné provozní kapaliny.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-kaw-
Sdílet