Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár ve skladu s hořlavými kapalinami zaznamenala požární signalizace, na cvičení pak vyjelo pět jednotek

Při manipulaci s vysokozdvižným vozíkem v nové hale firmy Euro – Šarm ve Slatiňanech došlo k převržení a poškození přepravního kontejneru a následně k požáru hořlavé kapaliny. Požár zaznamenala elektrická požární signalizace, která je napojena na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje.

Na místo tedy ihned vyjely profesionální i dobrovolné jednotky hasičů. Ještě před příjezdem hasičů byly všechny osoby evakuovány.

Takový byl námět cvičení, který v těchto dnech procvičily jednotky požární ochrany. A cvičilo se ve skladu s hořlavými kapalinami III. a IV. třídy nebezpečnosti.

Cílem cvičení bylo procvičit nasazení a taktickou připravenost jednotky z Chrudimi k požárnímu zásahu. Procvičení se jednalo i dobrovolných jednotek hasičů z Chrudimi, Slatiňan, Chrasti a Nasavrk.

Řídící cvičení mjr. Mgr. Petr Drápalík navíc při cvičení kontroloval způsob svolávání jednotek požární ochrany, dojezd všech jednotek na místo ve stanovém časovém limitu, způsob řízení jednotek, činnost velitele zásahu a koordinaci zásahu, obsluhu techniky, funkčnost a vydatnost hydrantové sítě i dostupnost nástupních ploch a únikových cest i evakuaci všech zaměstnanců před příjezdem hasičů.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet