Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru rodinného domu v Kojetíně nikdo nebyl zraněn, předběžná škoda byla stanovena na dva miliony korun

V pondělí 31. března 2014 byl v 14:21 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár rodinného domu v obci Kojetín na náměstí Svobody.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Kojetína, dobrovolní hasiči z Kojetína a Němčic nad Hanou a v rámci mezikrajské výpomoci jednotka SDH Chropyně ze Zlínského kraje.

V době příjezdu prvních jednotek k místu události bylo vidět hustý černý dým, který se valil pod střechou rodinného domu. Hasiči proto ihned začali s plameny bojovat. Požár vznikl v krajním pokoji v II. nadzemním podlaží a odtud se rozšířil na část střechy a stropních konstrukcí, které zasáhl asi z jedné třetiny. Hustý dým však zakouřil téměř celý dům.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu v 15:43 hodin, zlikvidovat se je hasičům podařilo v 17:23 hodin. Jednotky v průběhu likvidačních prací dohašovaly ohniska, rozebíraly střešní a stropní konstrukce, termokamerou kontrolovaly skrytá ohniska. Po závěrečném průzkumu bylo požářiště předáno majiteli.

Výše škody byla předběžně stanovena na 2 miliony korun, příčina vzniku požáru je v šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet