Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici zahynul řidič kamionu

Hned ke dvěma dopravním nehodám došlo dnes (1. září 2007) na 128,5. km dálnice D5, v úseku Bor – Mlýnec, ve směru na Prahu. K té první došlo po páté hodině ranní. Jednalo se o dopravní nehodu kamionu, který po nárazu do svodidel skončil v příkopu.Aktuálně: Přidány fotografie ze zásahu!

Ve vozidle cestovaly dvě osoby, řidič byl lehce zraněn a do své péče ho převzala ZZS. Z vozidla unikala nafta. Levý pruh zůstal průjezdný. Zasahující profesionální hasiči z Tachova a dobrovolní hasiči z Boru zajistili místo nehody a ihned se pustili do likvidace úniku pohonných hmot. Unikající naftu museli z poškozené nádrže odčerpat, únik zlikvidovali pomocí sorbentu. Místo nehody zajistila Správa a údržba dálnic světelnou šipkou. Po částečném odstranění následků nehody se hasiči vrátili na základnu s tím, že se v případě potřeby, až bude na místě odtahová služba, vrátí.

Po sedmé hodině ranní zde došlo k další dopravní nehodě, tentokrát dvou kamionů. Jeden z kamionů zde pozdě zahlédl světelnou šipku a začal brzdit. Druhý kamion značky Iveco jedoucí za ním čelně narazil do jeho zadní části. V kamionu zůstal zaklíněn řidič. Na místo ihned vyrazili profesionální hasiči z Tachova a dobrovolní hasiči z Boru, ZZS, vrtulník LZS a Policie ČR. Řidič Iveca utrpěl zranění neslučitelná se životem a lékaři nezbylo nic jiného, než konstatovat jeho smrt. Obě vozidla zůstala na vozovce a dálnice je v tomto úseku uzavřena. V 8:24 hodin hasiči ze zcela zdemolované kabiny vyprostili mrtvého řidiče. Následkem nehody došlo k většímu úniku oleje, který hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu. Odpojili také akumulátory. Nehodu na místě vyšetřuje Policie ČR. Hasiči se vrací na základnu, událost předali Policii ČR a Správě a údržbě dálnic. Dálnice bude zřejmě zavřena delší dobu.

Ilustrační foto.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško

-wap-
Sdílet