Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stolárny v části obce Tlumačov – Skály napáchal milionovou škodu

Dne 1. 4. 2014 byl v 22:36 hodin oznámen na tísňovou linku zlínských hasičů požár objektu stolárny v části obce Tlumačov – Skály u Otrokovic. Podle informací oznamovatele se poblíž hořícího objektu nacházely obytné domy a stáje hřebčína.

V 22:38 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotkám profesionálních hasičů stanic Otrokovice a Kroměříž. Současně byly na místo požáru vyslány i jednotky dobrovolných hasičů obcí Tlumačov, Kvasice, Otrokovice a Hulín. V 22:42 hodin byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Jako první dorazili na místo profesionálové z Otrokovic. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že došlo k požáru zásobníku pilin, ze kterého se plameny rozšířily jak na sousední objekt stolárny, tak i na nevyužívaný objekt hřebčína, který k zásobníku přiléhal z druhé strany.

Ve 23:20 hodin se podařilo dostat hasičům požár pod svou kontrolu a zabránit jeho dalšímu šíření. Před konečnou likvidací, která byla ohlášena dnes v 01:10 hodin, provedly jednotky dohašení skrytých ložisek hoření pod střešními konstrukcemi objektů a vyprázdnění zasaženého zásobníku pilin.

Požár, jehož příčina zůstává nadále v šetření hasičů a policistů, způsobil podle předběžných odhadů škodu ve výši asi 1 000.000,– Kč. Hasičům se podařilo uchránit další majetek v hodnotě asi 5 000.000,– Kč. U události nedošlo k žádnému zranění osob.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet