Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkend v Královehradeckém kraji

Uplynulý víkend v Královehradeckém kraji byl ve znamení více či méně závažných dopravních nehod.


Havárie cisterny s tekutým dusíkem
Profesionální hasiči z Náchoda byli v pátek (31. srpna 2007) před čtrnáctou hodinou přivoláni k nehodě cisterny převážející tekutý dusík na 14. km silnice č. 303 u obce Petrovice. Řidič cisterny zřejmě v důsledku nepřiměřené rychlosti vyjel mimo vozovku, kde se cisterna převrátila. Řidič utrpěl lehčí zranění. Při nárazu nedošlo k poškození cisterny ani úniku tekutého dusíku. Nebyly poškozeny ani nádrže na pohonné hmoty. Hasiči přivolali na místo nehody zástupce firmy havarované cisterny, kteří rozhodli o vypuštění dusíku. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: Michal Fanta)

Osobní vozidlo narazilo do stromu
Dne 31. srpna 2007 v 18:29 hodin vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici č. 299 u Kuksu. Řidič vozidla z dosud nejasných příčin vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Utrpěl zranění a musel být převezen záchrannou službou do nemocnice. Hasiči odpojili u vozidla akumulátor a zabránili úniku provozních látek. Vozidlo vyprostili zpět na vozovku a pomohli naložit na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Jaroměř)

Dvě osoby byly zraněny při srážce osobního vozidla s motocyklem
Hasiči z Jaroměře vyjeli v sobotu (1. září 2007) v 08:51 hodin ke srážce osobního vozidla Š 100 s motocyklem Yamaha v Jaroměři. Při střetu utrpěly dvě osoby zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a zajištění vozidla a motorky proti úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Jaroměř)

Při srážce kamionu s dodávkou bylo zraněno šest lidí
V sobotu (1. září 2007) v 19:13 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena dopravní nehoda na silnici č. 33 v obci Svinišťany. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře, Zdravotnická a Letecká záchranná služba. Při srážce nákladního vozidla MAN s dodávkou Volkswagen Transporter utrpělo šest lidí zranění. Hasiči ve spolupráci se záchrannou službou ošetřili všechny zraněné a pomohli s jejich naložením do sanit a vrtulníku. Následně zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny a míru zavinění nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Jaroměř)

Osobní vozidlo skončilo po nehodě na střeše
V neděli (2. září 2007) vyjeli hasiči z Jaroměře k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. 299 u obce Heřmanice. Nehoda byla na operační středisko hasičů ohlášena v 17:34 hodin. Řidič osobního vozidla vyjel mimo vozovku a narazil do svahu. Vozidlo následně skončilo na střeše. Řidič utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice k dalšímu ošetření. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a zamezili úniku provozních látek. Po zjištění vozidlo převrátili zpět na kola a odstavili mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Jaroměř)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-kaw-
Sdílet