Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Mohelnici vyprošťovali dvě zavalené osoby, pro jednu přiletěl i vrtulník LZS

Profesionální hasiči ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Mohelnice a Loštic byli ve středu 2. dubna 2014 v 8:00 hodin povoláni k vyproštění zavalené osoby v Mohelnici na Kostelní náměstí.

Na místo jako první přijeli dobrovolní hasiči z Mohelnice, kteří zjistili, že ve sklepě domu jsou zavaleny dvě osoby. Jedna osoba byla zavalena částečně, druhá zcela. Dobrovolní hasiči vyprostili osobu, která byla zavalená zcela, druhou, částečně zavalenou osobu, vytáhli ven profesionální hasiči ze Zábřehu. Oba zraněné pracovníky předali hasiči zdravotnické záchranné službě. Jeden byl transportován vrtulníkem, druhý sanitkou do Fakultní nemocnice v Olomouci.

V době události v domě probíhala rekonstrukce a výkopové práce ve sklepě. Oba zasypaní muži pracovali ve sklepě, který byl asi 4 metry pod úrovní okolního terénu, dům byl staticky zajištěn. Hasiči místo zabezpečili, doporučili majiteli, aby na místo povolal statika, který rozhodne, zda je dům stabilní a mohou v něm práce pokračovat.

V 8:52 hodin hlásil velitel zásahu likvidaci a jednotky se vrátily na své základny. Okolnosti celé události šetří Policie ČR.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet