Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

XVI. ročník závodu posádek HZS ČR na raftových člunech v pražské Tróji opět vyhrála posádka z Pardubic

O víkendu se v Praze – Tróji konal již 16. ročník raftových závodů. Tuto soutěž pořádal HZS hlavního města Prahy spolu s Fakultou tělesné výchovy a sportu UK Praha, která zajišťovala odborné rozhodčí a připravuje ty pravé záludnosti na trati.

Na cvičném kanálu v Troji se závodilo na raftových člunech v kategorii R4 (čtyřčlenná posádka) a v kategorii R6 (šestičlenná posádka).

„Letošní ročník musím hodnotit jako jeden z nejnáročnějších. Opravdu velmi obtížné. Trať opět byla sestavena, stejně jako v loňském ročníku, ze čtyř branek po proudu a dvou branek proti proudu,“ říká jeden z členů mistrovského týmu Richard Kubát z Pardubic. Tak jako každý rok reprezentovali HZS Pardubického kraje na této soutěži profesionální hasiči z Pardubic a již podruhé se přidali i další dvě družstva, a to hasiči z Chrudimi a Svitav.

Tentokráte soutěžili hasiči ve složení:

  • Čtyřčlenná posádka – družstvo Pardubice – Richard Kubát, Aleš Doležal a Oldřich Šmatera, Marek Víšek
  • Čtyřčlenná posádka – družstvo Svitavy – Daniel Jansa, František Macků, Libor Kolář a Petr Sedlický
  • Čtyřčlenná posádka – družstvo Chrudim – Miloš Kratochvíl, Milan Hodek, Jan Štěrba a Miroslav Sobotka
  • Šestičlenná posádka – družstvo Chrudim – Milan Hodek, Miloš Kratochvíl, Jan Štěrba, Martin Smetánka, Miroslav Sobotka, Adam Pleninger
  • Šestičlenná posádka – družstvo Pardubice – Richard Kubát, Aleš Doležal, Marek Víšek, Libor Svoboda, Oldřich Šmatera, Rudolf Dubec

Svitavští hasiči skončili kategorii R4 (čtyřčlenná posádka) na 4. místě a chrudimští hasiči obsadili 5. místo. Pardubičtí hasiči se v této kategorii umístili opět na 1. místě. V Kategorii R6 (šestičlenná posádka) se chrudimští hasiči umístili na 3. místě. Pardubičtí profesionální hasiči se v R6 umístili opět na 1. místě a stali se tak mistry České republiky v raftu.

Pardubičtí záchranáři si ale domů nepřivezli Zlatý pohár z mistrovství poprvé. Mistry České republiky v raftu se totiž pardubičtí hasiči stali již v letech (R4) 1999, (R4) 2000, (R4) 2003, (R6) 2004, (R6) 2005, (R4) 2006, (R4) 2007, (R4 a R6) 2009, (R6) 2011 a (R4 a 6 2012).

Kompletní výsledky najdete v příloze článku.

Foto: Libor Makrlík
Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet
Přiložené soubory
vysledky rafty 2014.xlsx zobrazit online XLSX 18 kB