Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič s dodávkou vyjel na silnici z Hradce Králové směrem na Vysokou nad Labem mimo vozovku, hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc

K dopravní nehodě dodávky došlo před půl jednou odpoledne na silnici z Hradce Králové směrem na Vysokou nad Labem. Řidič dodávky zn. Ford Transit z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice, kde narazil do vpusti v příkopu. Vozidlo se následně přetočilo přes střechu a skončilo o několik metrů dále v poli na kolech.

Řidič při nehodě vypadl z auta, jeho dva spolujezdci se dostali ven ještě před příjezdem záchranných složek. Jako první na místo dorazili profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, kteří poskytli zraněnému řidiči předlékařskou pomoc a nasadili mu krční límec. Muž byl při vědomí a komunikoval.

Po příjezdu záchranné služby byl zraněný ošetřen, uložen do vakuových nosítek a za asistence hasičů přenesen do sanity. Do nemocnice byli další sanitou převezeni i oba spolujezdci. Hasiči zajistili dodávku proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet