Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě v obci Hrdějovice na Českobudějovicku zemřel řidič, vjel se svým vozidlem pod projíždějící rychlík

Osádky rychlého zásahového automobilu a cisterny profesionálních hasičů ze stanice České Budějovice byly společně s jednotkou HZSP SŽDC vyslány k dopravní nehodě, jež se stala na železničním přejezdu v obci Hrdějovice.

Na železniční trati č. 190 mezi Českými Budějovicemi a Plzní se na přejezdu P1130 střetl osobní automobil tovární značky Merdeces Benz s projíždějícím rychlíkem. Když českobudějovická jednotka HZS přijela na místo, byl zraněný řidič osobního vozu již z auta venku. Hasiči nemuseli vyprošťovat.

Zraněného ihned dostali do své péče zdravotníci ZZS. I přes jejich veškerou péči se řidiče nepodařilo zachránit. Lékař u něj konstatoval smrt. V rychlíku žádný z cestujících neutrpěl žádné zranění, byla pro ně zajištěna náhradní doprava.

Zasahující hasiči provedli zajištění auta i vlaku proti požáru a proti úniku provozních kapalin. Poté pomohli s evakuací cestujících z vlaku do náhradního autobusu. Okolo sedmé hodiny ranní oba vozy HZS Jihočeského kraje zásah ukončily a vrátily se na základnu.

Na místě zůstala jednotka HZSP SŽDC, která byla přítomna šetření nehody Policií ČR a pracovníky drážní inspekce. Zásah hasičů HZSP SŽDC byl ukončen v 10:10 hodin.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet