Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První závod Ligy ČR 2014 ve výstupu na věž v Karlových Varech opět ovládl Jakub Pěkný

Chladné počasí, naštěstí bez deště, provázelo v Karlových Varech účastníky po celou dobu trvání závodu, ale na výkonu toho nejlepšího – reprezentanta Jakuba Pěkného, to nebylo vůbec znát.

Bannery sponzorů, rocková hudba v průběhu rozběhů, plakáty akce po celém městě a spousta cen pro závodníky – to byl osmnáctý ročník Karlovarské věže. Závod se poprvé ve své historii konal v sobotu.

Karlovarský závod si po právu může říkat mezinárodní, startovalo zde 11 německých závodníků v čele s Mistrem Německa v disciplíně výstup na věž, Tomem Gehlertem a všem v Čechách dobře známý 43letý slovenský veterán Viliam Štinčík.

Zarážejícím zjištěním bylo, že se tohoto prvního kvalifikačního závodu pro disciplínu výstup na věž – kategorie SDH – na Mistrovství ČR v Českých Budějovicích, zúčastnili v kategorii SDH pouze 4 závodníci!

Na místě byl tým internetové televize FIRETV.cz pod vedením Honzy Adamce a bohužel se nepodařilo zprovoznit přímý přenos z akce. Operativnost týmu se projevila v tom, že pár minut po skončení závodu šlo již celou akce sledovat na internetu ze záznamu.

Fotografickou dokumentaci z akce zajišťoval Michal Šafus z redakce POŽÁRY.cz a tiskový mluvčí HZS Karlovarského kraje Martin Kasal.

V prvních dvou pokusech závodu, hodnocených do bodování Ligy 2014, viděli diváci pouze 3 výkony pod hranicí patnácti sekund, ale jednu opravdovou lahůdku. Teplický Jakub Pěkný zalezl v prvním pokusu čas v hodnotách světové extratřídy a to 13,88s. Byla to první, ale ne poslední „třináctka“, kterou Jakub v K. Varech předvedl.

Po prvních dvou pokusech se tedy vedení ujal Jakub před karvinským Kamilem Bezručem (14,11s) a domažlickým Jaroslavem Hrdličkou (14,95s).Čtvrtý byl domažlický Michal Janda (15,00s), pátý domažlický Milan Netrval (15,16s), šestý budějovický Jan Ježek (15,21s), sedmý plzeňský Jindra Harasimovič (15,28s) a osmý německý závodník Tom Gehlert (15,29s).

I deváté místo obsadil zahraniční závodník, Viliam Štinčík, podle pravidla Ligy však zahraniční závodníci nebodují a tak na 1 ligový bod „dosáhl“ i desátý Jakub Arvai z Karviné (15,31s).

Takzvaný „Černý Petr“ v podobě prvního nebodovaného místa připadl třebíčskému Lukáši Honsovi za čas 15,33s

Sdílet