Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Exploze dynamitu po nehodě v Mexiku, mnoho mrtvých

Včera, 9. 9. 2007 ve večerních hodinách došlo v severním Mexiku k dopravní nehodě dvojice nákladních automobilů, která skončila obrovským výbuchem a smrtí více jak 30 desítek lidí včetně hasičů a záchranářů.

V oblasti Piederas Negras, Coahuila v severním Mexiku došlo včera večer k tragické dopravní nehodě. Do nákladního automobilu, který vezl 25 tun výbušniny do tamních dolů narazil jiný kamion. Na místo se okamžitě sjelo řešit tuto mimořádnou událost mnoho záchranářů, hasičů a policistů. Díky přepravované výbušnině se k nehodě dostavila i armáda.

Po zhruba 40ti minutách kamion s výbušninou, patřící společnosti Orica, explodoval ze zatím neznámých příčin. Stalo se to v plném proudu záchranných prací. Na místě se vytvořil kráter o průměru 20 metrů a hloubce 3 metry. Po výbuchu zůstalo na silnici a přilehlém okolí ležet mnoho mrtvých těl a to jak zasahujících příslušníku záchranných složek (hasiči, policisté i záchranáři), tak i trojice novinářů z blízkého města Monclova, konající svojí zpravodajskou práci a také i civilisti, kteří jedoucí kolem jen chtěli nějak pomoct. Součet obětí je však dle agenturních informací různý. Některé mexické zpravodajské relace mluví pouze o čísle 25, ostatní světové agentury uvádějí 34 obětí, ale také 37. Pravda bude tedy někde uprostřed, ale osobně se přikláním k číslu 34. Kromě mnoha mrtvých na místě zůstalo i více jak 150 různě zraněných osob.

Ilustrační foto.

-wap-
Sdílet