Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči HZS SŽDC Česká Třebová zasahovali o víkendu u dvou dopravních nehod

Jednotka vyjela v sobotu 12.4 2014 deset minut po jedné hodině ranní na žádost Městské Policie k dopravní nehodě osobního automobilu do České Třebové ulice Nábřeží Míru. Na místo vyjela v počtu 1+3 s technikou CAS 25 L 101, kdy po provedeném průzkumu bylo zjištěno, že došlo k nehodě osobního vozidla Renault Laguna.

Jednotka na místě provedla zajištění protipožárních opatření a přivolání lékařské pomoci ZZS Ústí nad Orlicí. Zasypány sorbentem byly uniklé provozní kapaliny na vozovce. Po provedeném šetření Policií ČR DI Ústí nad Orlicí a udělení souhlasu provedla odtažení vozidla mimo vozovku a úklid vozovky. Zpět na základnu se vrátila v 3:40 hodin.

K téměř podobné dopravní nehodě vyjížděli hasiči krátce před druhou hodinou ranní v neděli 13.4 2014, tentokrát do ulice Slovanská. Na místo vyjeli v počtu 1+3 s technikou CAS 25 L 101 na žádost KOPIS Pardubice, kdy bylo oznámeno vyproštění vozidla po nehodě najetého do plotu.

Jednotka po příjezdu na místo zjistila, že došlo k najetí vozidla Škoda Octavia do plotu v blízkosti železniční tratě, kdy vozidlo zůstalo stát na hromadě stavebního materiálu. Řidič měl velké štěstí, že nedošlo ke sjetí vozidla do průjezdného profilu tratě. Po dohodě s Policií ČR bylo rozhodnuto, že se jednotka po vyšetření nehody vrátí s vyprošťovacím automobilem TATRA VYA- S 3 a vozidlo bude vytaženo zpět na vozovku. Zásah byl ukončen krátce před čtvrtou hodinou ranní.

Michal Janza
Sdílet