Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehodu u Olbramovic na Znojemsku nepřežila spolujezdkyně, řidiče hasiči vyprostili živého

Dvě jednotky HZS Jihomoravského kraje dnes po půl sedmé ráno zasahovaly u vážné dopravní nehody u Olbramovic na Znojemsku. Na místě bylo zřejmé, že hasiči musí dva cestující vyprostit. Podle záchranné služby však spolujezdkyně čelní střet nepřežila.

Při příjezdu viděli hasiči následky čelního středu dvou osobních vozů. V jednom ze zdemolovaných aut zůstal muž a žena. Hasiči z Pohořelic a Moravského Krumlova nasadili k záchraně zaklíněného řidiče a jeho spolujezdkyně dvě sady vyprošťovacího hydraulického zařízení. Žena však podle záchranné služby nehodu nepřežila a hasiči proto soustředili svoji činnost na vyproštění zraněného řidiče.

Po sedmé hodině transportovali záchranáři a hasiči řidiče na palubu vrtulníku záchranné služby, který přistál vedle místa nehody na uzavřené silnici. Také řidiče z druhého havarovaného vozu odvezla záchranná služba do nemocnice.

Hasiči zajistili místo proti vzniku požáru a zasypali uniklé provozní náplně sorbentem. Po vyšetření nehody Policií ČR vyprostili tělo spolujezdkyně a odtahové službě pomohli s naložením vraků vozidel.

Na závěr dokončili hasiči úklid silnice a po desáté hodině odjeli z místa zásahu.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet