Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry popelnic zaměstnávají o víkendech hasiče v Pardubicích, plameny poškodily i nákladní automobil

O víkendu došlo k dalším požárům kontejnerů. K prvnímu vyjížděli pardubičtí hasiči v neděli 13. dubna v 2.10 hodin do ulice Lonkova, kde došlo k požáru velkoobjemového ocelového kontejneru na komunální odpad v areálu sběrného dvora. Předběžná škoda je 50 tisíc korun.

Další požár kontejneru téhož dne v 5.34 likvidovali hasiči v ulici Bartoňova. Tady se jednalo o plastový kontejner a poškozen byl i nákladní automobil. Škoda se v tomto případě vyšplhala na zhruba 350 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 2,5 milionu korun na dalších zaparkovaných automobilech a kontejnerech.

Poslední požár byl opět v ulici Bartoňova, a to v neděli v 21.15 hodin. Plameny pohltily plastový kontejner. Škoda byla předběžně stanovena na 5 300 korun, uchránit se podařilo majetek ve výši 5 300 korun na vedle stojícím kontejneru.

Příčina všech těchto požárů je v šetření, pracujeme s verzemi nedbalosti při kouření a úmyslného zapálení, které se jeví vzhledem k počtu požárů v této oblasti, jako pravděpodobnější.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet