Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana výtaháře a nehoda multikáry

Zatímco v Moravskoslezském kraji není prakticky ani jeden den v roce, kdy by zdejší profesionální hasiči nemuseli vyprošťovat žádnou osobu, uvízlou ve výtahu výškových budov, pomoci uvízlému opraváři výtahu se jim zas tak často „nepoštěstí“.

K takovému případu vyjela v sobotu dopoledne jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Karviné do karvinské části Ráj, kde se při opravě výtahu v panelovém domě v Borovského ulici „chytil“ sám řemeslník, který právě výtah neupřesněným způsobem opravoval. V posledním patře domu jej kabina výtahu přimáčkla u stropu.

Hasiči kabinu uvolnili, muže středního věku sundali a předali jej týmu Zdravotnické záchranné služby k ošetření jeho zranění. Pak ještě pomohli s jeho snesením po schodech a naložením do sanitky, která jej odvezla do nemocnice. Muž údajně nebyl na chodbě domu schopen vysvětlit, jak se mu to stalo.


Srážka multikáry a domíchávače v Karviné

K dopravní nehodě multikáry a domíchávače na podvozku Tatry 815 vyjela v sobotu 15.9. dopoledne jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Karviné. Vozidla se srazila na karvinské křižovatce Sportovní a Havířské ulice. Nehoda si vyžádala zranění řidiče multikáry, která se převrátila na bok.

Hasiči zabezpečili multikáru před požárem, když odpojili akumulátor a zamezili úniku provozních kapalin. Také zajistili místo nehody, které pak předali Policii ČR. Po vyšetření nehody se karvinští hasiči vrátili na místo, multikáru obrátili na kola a uklidili silnici.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet