Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Zlíně hořel interiér osobní vozu

Dne 18. 9. 2007 ve 12:11 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Zlíně, Loukách. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a jednotka hasičů z povolání města Zlína s jednou cisternou.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko soudu došlo k požáru interiéru a části osobního auta zn. VW Polo combi.

Vozidlo bylo odstaveno na příjezdové komunikaci k místním firmám a soudu. Už při příjezdu hasičů byl vidět stoupající kouř a plameny vně vozidla. Bleskově bylo nataženo vysokotlaké vodní vedení a hasiči požár uhasili před jeho rozšířením na celý vůz. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidička uvedla, že při jízdě ucítila a uviděla stoupající kouř z palubní desky, a proto ihned zajela mimo hlavní komunikaci. Z vozidla vystoupila a zavolala pomoc. Plameny zničili část interiéru a požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 30.000 Kč. Zásahem hasičů byly uchráněny další hodnoty vozu za 45 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci auta, která bude dále podrobena zkoumání.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wej-
Sdílet