Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva požáry rodinných domů a dopravní nehoda za obcí Planá

Tragická dopravní nehoda se stala dnes v 6:50 hodin na silnici E 55 za obcí Planá směrem na Český Krumlov. Došlo zde ke střetu osobního a nákladního automobilu. K nehodě vyjely dvě auta z centrální požární stanice České BudějovicePřidány fotografie

Tragická dopravní nehoda se stala dnes v 6:50 hodin na silnici E 55 za obcí Planá směrem na Český Krumlov. Došlo zde ke střetu osobního a nákladního automobilu. K nehodě vyjely dvě auta z centrální požární stanice České Budějovice. Řidič osobního vozu byl zaklíněn a bylo nutné jej z havarovaného auta vyprostit. Bohužel se zjistilo, že nehodu nepřežil. Protože ve voze byly převáženy chemické látky, byla na místo povolána specializovaná chemická jednotka, která chemikálie sebrala a převeze je na další rozbor. V současné chvíli je známo pouze to, že byl převážen červený fosfor a toluen. Při nehodě a ani během zásahu nedošlo k ohrožení ostatních lidí či životního prostředí.

Včerejší dva požáry RD

Požár v půdním prostoru rodinného domku v obci Kloužovice byl ohlášen na tísňovou linku v 15:59 hodin. K požáru byla vyslána jednotka profesionálních hasičů centrální požární stanice Tábor, která k domu dorazila zároveň s jednotkou dobrovolných hasičů obce Chýnov. V tomto okamžiku byla požárem zachvácena jedna část rodinného dvojdomku především podkroví a střecha. K místu požáru vyjeli dále dobrovolní hasiči obcí Tábor a Kloužovice. Hasiči se prvotně snažili zamezit rozšíření požáru na sousední část dvojdomku. Po lokalizaci požáru, která nastala v 16:38 hodin, bylo postupně prováděno dohašování jak v půdním tak i v obytném prostoru. Likvidace byla velitelem zásahu ohlášena v 18:43 hodin. Příčina vzniku požáru je v šetření, škoda byla stanovena na výši Kč 300 000,–-, uchráněné hodnoty činí Kč 1 500 000,–-.

V 17:15 minut vyjeli profesionální hasiči z požární stanice v Kaplici k požáru rodinného domku v obci Černé Údolí. Po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že je zasažená střešní konstrukce v celém svém rozsahu. Velitel zásahu si vyžádal další posilové jednotky. Byl vyhlášen poplach pro dobrovolné hasiče obcí Malonty a Benešov nad Černou. Po 75 minutách byl požár lokalizován, likvidace nastala tři minuty po 21. hodině. Požár způsobil škodu za Kč 400 000,–-, uchráněné hodnoty byly vyčísleny také na Kč 400 000,–-. Byla zraněna jedna osoba, která odmítla další ošetření. Příčinou požáru je nedbalostní jednání při užívání tepelného spotřebiče.


Vendula Matějů
HZS Jihočeského kraje

-kuw-
Sdílet