Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Strakonická sezona preventivně-výchovné činnosti se rozběhla v průběhu dubna naplno

Ve středu 9. dubna jsme navštívili areál Školy v přírodě ve Střelských Hošticích, kde pořádal Oblastní spolek ČČK týdenní soustředění mladých zdravotníků. Uspořádali jsme zde pro zúčastněné děti místní kolo soutěže „Mladý záchranář“.

O den později, tj. 10. dubna, jsme pro změnu navštívili Domov pro seniory v Rybniční ulici ve Strakonicích. Padesátka klientů tohoto domova zde měla možnost shlédnout téměř dvouhodinovou přednášku na téma požární ochrana a ochrana obyvatelstva. Podrobně byla prezentována zejména oblast požární prevence. Vše bylo doplněno fotografiemi ze zásahové činnosti. Tato beseda navázala na naši aktivitu z této oblasti z minulého roku, kdy jsme ve spolupráci s Centrem pro zdravotně postižené uspořádali taková to sezení dvě, ve Strakonicích a Volyni.

Další zastávkou „Mladého záchranáře“ se stala ve středu 16. dubna Mateřská škola a Základní škola ve Štěkni. V dopoledních hodinách připravil kolektiv příslušníků z Hasičského záchranného sboru Strakonice v areálu školy místní kolo soutěže. Ve Štěkni akce celoškolního rozsahu se konala již podruhé. Soutěž byla pořádána ve spolupráci se základní školou, Klubem svazu CO, Policií ČR a dobrovolnými hasiči městyse Štěkeň.

„Mladý záchranář“ v okrese Strakonice dále pokračuje v pátek 25. dubna na ZŠ v Katovicích, kde se představíme poprvé. Ve středu 23. dubna přivítáme na strakonické stanici šedesátku studentů z VOŠ, SPŠ a SOŠŘS Strakonice. Pro ně je připravena ukázka naší činnosti a i zkrácená verze „Mladého záchranáře“.

Informace naleznete též na www.otavskyplaminek.cz.

plk. Ing. Ota Šmejkal
ředitel územního odboru
HZS Jihočeského kraje
Sdílet