Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil přívěs kamionu

Škodu předběžně vyčíslenou na 430 tisíc korun způsobil ve čtvrtek odpoledne požár kamionového přívěsu na 20,5 kilometru rychlostní komunikace R52 ve směru na Brno. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen v 15.29 hodin, na místo vyjely tři jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Pohořelicích, Židlochovicích a v Lidické ulici v Brně.

Řidič polského kamionu Mercedes Actros za jízdy zjistil, že z pravé části přívěsu, na kterém převážel role tiskařského papíru, vychází kouř. Po zastavení soupravy v odstavném pruhu přívěs začal hořet. Řidiči, který nebyl zraněn, se přesto podařilo přívěs odpojit a s kamionem odjet do bezpečné vzdálenosti. Při příjezdu hasičů byl celý přívěs s pěti papírovými rolemi o průměru 1,5 metru a délce 2,5 metru pod plachtou v plamenech. Hasiči místo události označili pomocí vymezovacích kuželů a proti plamenům nasadili dva vodní proudy. Požár se podařilo dostat pod kontrolu v 15.49 hodin a zlikvidovat v 16.20 hodin. Po dobu intenzívního hašení bylo nutné komunikaci ve směru na Brno na zhruba 30 minut zcela uzavřít, pak byl uvolněn provoz v jednom jízdním pruhu.

Příčina vzniku požáru je v šetření, zřejmě se však jednalo o technickou závadu. Jednonápravový přívěs včetně nákladu oheň prakticky zničil.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet