Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dráček Hasík navštívil děti z Kaznějova v Hasičské zbrojnici

Na přelomu března a dubna proběhla pro 1. až 5. třídu preventivně výchovná akce na úseku požární ochrany. Pro základní školu Kaznějov se tak děje již třetím rokem a tentokrát se odehrála v Hasičské zbrojnici jako další doprovodný program k příležitosti letošních oslav 120 let trvání Sboru dobrovolných hasičů v Kaznějově.

Přednášku pro žáky prvního stupně základní školy v našem městě jsme opět organizovali ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje a kpt. Mgr. Lenkou Basákovou, která si na pomoc přinesla dráčka Hasíka a spolu pak dětem nenucenou formou radili, jak se mají zachovat v případě krizové situace a jak pomoci sobě nebo blízkým.

Dále dětem bylo vysvětleno poslání hasičů v Integrovaném záchranném systému a žáci si také vyzkoušeli formou herní ukázky jak pomoci uhasit oblečení na hořícím kamarádovi nebo jak správně zavolat na krizová telefonní čísla.

Za správné odpovědi a dobře provedené praktické ukázky byly odměněny drobnými dárky s hasičskou tématikou. Po přednášce se děti posilnily svačinou. Pak následovala prohlídka hasičské zbrojnice – šatna, kde se hasiči převlékají, prohlídka hasičských vozidel a jejich vybavení s odborným výkladem přítomných hasičů. Děti se hodně vyptávaly a vše je zajímalo.

Sdílet