Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kamionu s odpadem za 730 tisíc

K požáru motorového prostoru nákladního vozu zn. Renault s přívěsem došlo ve čtvrtek 20. září 2007 okolo čtvrt na dvanáct v noci na komunikaci č. II/270 za obcí Mimoň ve směru na Doksy.

Po příjezdu profesionální jednotky z Jablonného v Podještědí a dobrovolné jednotky z Mimoně hasiči zjistili, že požár zasáhl motorový prostor a kabinu nákladního vozu převážejícího papírový odpad ze sběrných surovin. Oheň se následně rozšířil také na balíky papíru v nákladním prostoru. Hasičům se požár podařilo dostat pod kontrolu a následně uhasit dvěmi vodními proudy „C“ a jedním vysokotlakým proudem vody. Hasiči museli jednotlivé balíky papíru z vozu vyhazovat na silnici a rozebírat je, aby našli skrytá ohniska požáru a uhasili je. Rozebírání balíků s odpadovým papírem bylo časově i fyzicky náročné a požár se hasičům podařilo zcela uhasit až dnes, 21. září 2007, v půl sedmé ráno.

Při požáru bylo poškozeno celé nákladní vozidlo, přívěs se podařilo hasičům zachránit. Výše škody na voze dosahuje 700tisíc korun, výše škody na odpadovém papíru je 30tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření. Podle vyšetřovatele HZS LK jsou pravděpodobné dvě varianty – nedbalost při manipulaci s nedopalkem cigarety, nebo technická závada na elektroinstalaci či palivovém systému vozu.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap-
Sdílet