Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Seminář o požárech a plynech pro domovy a ústavy připravil HZS Moravskoslezské­ho kraje

Osm desítek zástupců ústavů sociální péče, domovů důchodců a penzionů pro seniory z celého Moravskoslezského kraje se zúčastnilo čtvrtečního (17. 4. 2014) semináře, zaměřeného na problematiku ochrany těchto zařízení před nebezpečnými plyny a požáry. Připravil jej Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK) v budově Vyšší odborné školy sociální v Ostravě.

Záměr tříhodinové akce se vydařil – informovat zástupce jmenovaných zařízení o nebezpečí plynů a požárů v domácnostech, představit detektory plynů a požárů a nabídnout varovné letáky. Jedním z témat bylo také zodpovědné chování v případě mimořádných událostí, například povodní. Posluchači se ptali na nejrůznější souvislosti s požární ochranou a na umístění zmíněných detektorů.

Preventisté z HZS MSK zde představili dlouhodobou kampaň České asociace hasičských důstojníků a HZS Moravskoslezského kraje, týkající se varování před nebezpečím plynů a požárů v domácnostech (www.cahd.cz), pokračovali obecnými zásadami požární bezpečnosti objektech i s ukázkou fotografií, dokumentujících místa plynů a požárů v zařízeních sociální péče a pro seniory.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet