Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poslanci bezpečnostního výboru navštívili stanici HZS Moravskoslezského kraje v Ostravě – Zábřehu

Centrální hasičskou stanici Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) v Ostravě-Zábřehu navštívili ve čtvrtek 17. 4. 2014 dopoledne poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR – výboru pro bezpečnost a jeho podvýboru pro vězeňství. Ředitel HZS MSK Zdeněk Nytra je se svým zástupcem Vladimírem Vlčkem provedli po zázemí stanice a ukázali jim především moderní zásahová vozidla a další hasičskou techniku.

Ukázka byla zaměřena na vybavení technického a chemického kontejneru. Poslanci si mohli prohlédnout i vyzkoušet funkčnost tří vyhledávacích přístrojů v případě zasypání či zavalení osob – bioradaru, štěrbinové kamery a akustického vyhledávače Delsar.

Zástupce krajského ředitele Vladimír Vlček hostům představil činnost sboru s důrazem na nadstandardní spolupráci s jednotkami dobrovolných hasičů a výhledy rozvoje činnosti sboru. Poslance nejvíce zajímal systém spolupráce složek IZS v Moravskoslezském kraji, jakož i vybavení jednotek požární ochrany a byly diskutovány možnosti dalšího financování této činnosti.

Po dva dny v Ostravě poslanci mj. navštívili Integrované bezpečnostní centrum Moravskoslezského kraje a Fakultu bezpečnostního inženýrství Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava, na níž se připravují také budoucí profesionální hasiči.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet