Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě kamionu a autobusu bylo zraněno 14 osob, k jejich převozu vyslali hasiči i autobus

V 16:03 hodin přijalo operační středisko krajských hasičů ve Zlíně oznámení o dopravní nehodě kamionu, který měl narazit do stromu poblíž jednoho z motorestů v buchlovských kopcích na Uherskohradišťsku.

Jako první dorazily na místo hlášené události jednotky profesionálních hasičů stanice Uherské Hradiště a dobrovolných hasičů z Buchlovic. Jak bylo následně upřesněno, jednalo se o nehodu kamionu s autobusem, ve kterém mělo cestovat asi 45 osob. Kamion pravděpodobně v důsledku defektu kola vyjel ze svého jízdního pruhu, kde narazil do boku autobusu a následně vyjel mimo komunikaci a narazil do stromů. Už na základě prvotního průzkumu bylo patrné, že bylo zraněno větší množství osob cestujících v autobusu a to především střepy z oken rozbitých nárazem kamionu.

Na místo nehody byly povolány další posilové jednotky včetně evakuačního autobusu profesionálních hasičů z Otrokovic a dopravních automobilů ze stanice Uherské Hradiště. Na místo vyjeli také velící a řídící důstojníci ze Zlína. Zasahující jednotky byly také posíleny dobrovolnými hasiči z Kunovic s dalším dopravním automobilem.

Hasiči zajistili místo nehody, obě havarovaná vozidla a poskytovali asistenci zasahujícím záchranářům. K následným transportům zraněných byla využita i dopravní technika hasičů.

Podle pozdějšího upřesnění došlo ke zranění celkem 14 osob a to včetně řidiče kamionu. Dvanáct osob bylo zraněno lehce, především střepy skel autobusu. Dvě osoby utrpěly zranění těžká.

Na místo události byl vypraven náhradní autobusový spoj. Po vyproštění kamionu a odtažení obou nepojízdných dopravních prostředků budou dokončeny všechny likvidační práce.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet