Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru skladu soukromé firmy v Olomouci se zřítila střecha, na místě zasahovalo šest jednotek

Ve čtvrtek 17. dubna 2014 byl v 23:55 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár skladu soukromé firmy v Olomouci-Chválkovících na ulici Na Zákopě.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce se dvěma cisternami a dobrovolní hasiči z Olomouce-Chválkovic, Dolan, Velké Bystřice, Velkého Týnce a Bohuňovic. V době příjezdu prvních jednotek byla přízemní budova skladu o rozměrech 35 × 15 metrů zcela zachvácena plameny. Uvnitř skladu byly uskladněny stroje a zařízení k pracovní činnosti soukromé firmy (stroje pro vrtání a demolici, výšková technika apod.). Vedle hořícího objektu bylo uskladněno dřevo, které plameny také pohltily.

Na místě byla zřízena kyvadlová doprava vody, hasičům se v průběhu likvidačních prací podařilo uchránit sousední objekt. Na požárem zasaženém skladišti se zřítila střecha. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Výše škody zatím nebyla přesně vyčíslena, ale určitě přesáhne 1 milion korun. Příčina vzniku požáru je v šetření, dnes, pokud požářiště dostatečně vychladne, bude probíhat vyšetřování.

Jednotky požární ochrany v pátek 18. dubna 2014, v 8:30 hodin předali protokolárně místo požářiště majiteli soukromé firmy. Na místě zůstala Policie ČR, která v 10:00 hodin oznámila na operační středisko, že se některá ohniska znovu rozhořela, a proto na místo vyjely jednotky z Olomouce a Velké Bystřice, které plameny dohasily.

Dnes odpoledne jede na místo vyšetřovatel HZS Olomouckého kraje a pokud podmínky dovolí (požářiště bude dostatečně vychladlé), proběhne ohledání místa požáru.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet