Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Mankovicích havaroval kamion

Krátce před sedmou hodinou ranní vyjeli dnes (24. 9. 2007) novojičínští hasiči k hlášené dopravní nehodě kamionu v Mankovicích. Po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o dopravní nehodu nákladního automobilu MAN, pod kterým se utrhla krajnice a kamion se převrátil na bok mimo vozovku.

Jednotka hasičů na místě likvidovala následky nehody – únik provozních tekutin (nafty) z nádrže kamionu. Ze 150-ti litrové nádrže při nehodě uniklo cca 50 litrů nafty. Hasiči naftu zachytili do speciální nádoby a povolali na místo orgány inspekce životního prostředí, Povodí Odry (vzhledem k blízkosti vodoteče) a zástupce místní samosprávy.

Ve spolupráci s Policií ČR byla v místě nehody regulována doprava, policie rovněž vyšetřuje příčinu nehody. Na místo bylo povoláno další vozidlo a těžká technika pro přeložení nákladu z havarovaného kamionu. Kamion byl naložen lomovým kamenem a bez použití těžké techniky ho nebylo možné vyprostit. Po přeložení nákladu byl majitelem kamionu povolán na místo jeřáb a prázdný kamion byl vyproštěn.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, po předání místa nehody orgánům obce a Policie ČR se hasiči vrátili zpět na základnu.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet