Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážně zraněnou ženu v Rakovníku oživoval hasič v době mimo službu

Když se v pátek odpoledne vracel z hasičské stanice v Rakovníku Zbyněk Pochman, netušil že cestou domů zachrání život mladé dívce, která přehlédla na silnici projíždějící vůz a ten ji vážně poranil.

Zbyněk Pochman, jednatřicetiletý profesionální hasič hl. m. Prahy sloužící na stanici č. 7 Smíchov, ale i dobrovolný hasič a zároveň velitel jednotky SDH Lužná (JPO II) se stal v pátek odpoledne svědkem dopravní nehody, při které byla vážně zraněna mladá žena.

Cestou z hasičské stanice v Rakovníku, kde si byl Zbyněk naplnit vzduch do dýchacích přístrojů (které spotřeboval při tréninku na nejtěžší hasičskou soutěž v Evropě – Iron Fireman 2007) se těsně před ním odehrálo drama, na které jentak nezapomene.

Těsně před ním byla totiž sražena osobním vozidlem mladá žena, která zřejmě nešla přes vyznačený přechod, silně krvácela a nejevila známky dýchání. Na místě se nacházelo několik přihlížejícíh osob, znichž ani jedna neposkytla první pomoc zraněné osobě.

Zbyněk, který neváhal ani vteřinu přiběhl mladé ženě na pomoc a začal s resuscitací společně s řidičkou osobního vozu, kterým byla dívka sražena až do příjezdu záchranné služby. Po několika minutách se Zbyňkovi podařilo obnovit životní funkce.

Vážně zraněná dívka byla předána do péče zdravotní služby a transportována leteckou záchranou službou do Ústřední vojenské nemocnice v Praze, podle informací Rakovnického deníku je mladá dívka v umělém spánku, má však vysokou šanci na přežití.

Nebýt přítomného Zbyňka Pochmana, zřejmě by dívka měla daleko menší šance na přežití.

Zbyněk Pochman si zaslouží určitě velké poděkování, kdy chce i záchranka z Rakovníka poslat dopis na jeho pracoviště.

Lukáš Vejvar, Požáry.cz
Sdílet