Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Vrchlabí hořela střecha třípatrového domu

Včera (24. září 2007) v 07:09 hodin byl na tísňovou linku hasičů ohlášen požár bytového domu v Labské ulici ve Vrchlabí. Na místo vyjelo celkem šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů s devíti hasičskými vozidly.

Hořet začalo v půdním prostoru třípatrového domu. Požár se rychle rozšířil přes půdu na dřevěnou střechu s plechovými šablonami. Všechny obyvatele domu se podařilo evakuovat ještě před příjezdem jednotek. Hasiči přesto prohledali všechny byty a prostory v domě a ujistili se, že se uvnitř nikdo nenachází.

Hašení požáru probíhalo jak zevnitř budovy, tak z výškové techniky a okolních domů. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 09:38 hodin a začali s rozebíráním střešní konstrukce, která byla z větší části zničena. V půdním prostoru shořely uskladněné věci nájemníků (starý nábytek, textilie, nepotřebný materiál). Nasazením desítek vodních proudů na uhašení požáru došlo k prolití několika bytů pod půdním prostorem. Požár se podařilo zcela zlikvidovat v 11:39 hodin. Na místě zůstala místní jednotka dobrovolných hasičů, která provedla dohled nad místem požáru. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 1 milion korun. Byly stanoveny čtyři vyšetřovací verze možných příčin vzniku požáru, a to od elektriky, komínového tělesa, úmyslným jednáním nebo nedbalostí. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet