Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poskytnutí pomoci v nouzi

V úterý 25. září 2007 po 14té hodině došlo na silnici druhé třídy 2/263 mezi městy Krásná Lípa a Rumburk k havárii osobního motorového vozidla

. Řidič vozidla během řízení upadl do krátkého bezvědomí a následně s vozidlem havaroval do stromu. Následkem nárazu se sice probral z bezvědomí, ale utrpěl pohmoždění v oblasti obličeje. V té době okolo projížděl i člen Jednotky Sboru dobrovolných hasičů Jiříkov, pan Jevgenij Micinský, který u havarovaného vozidla zastavil přesto, že se u vozidla nacházeli již další řidiči. Po kontaktu se synem řidiče zjistil, že otec již měl v minulosti mozkovou příhodu. Řidiče museli společně doslova přemluvit, aby se nechal prohlédnout lékařem v nemocnici. Po ošetření v nemocnici lékař doporučil hospitalizaci z důvodu pozorování. Spolujezdce pan Micinský po ukončení nehody odvezl domů.

Ve středu 26. září 2007 se do hasičské zbrojnice v Jiříkově dostavil pan Štyndl (syn řidiče) s poděkováním Jevgeniji Micinskému za ochotu udělat v nouzi něco pro druhé. Velice si vážíme přístupu pana Štyndla, neboť nebýt jeho návštěvy, ani bychom o jednání našeho člena nevěděli.

Ačkoliv je pan Jevgenij Micinský u našeho sboru prvním rokem, z praxe je vidět, že školení týkající se poskytnutí první pomoci, chování a zásady na místě jakékoliv události, přináší své úspěchy a nejsou zbytečná. I když se v tomto případě nejednalo přímo o záchranu života, jsme jako hasiči pyšní na jednání našeho člena zejména z důvodu, že mu není lhostejný osud druhých a je jako správný hasič připraven pomoci bližnímu kdykoliv.

Za JSDH Jiříkov, Pavel Svoboda

-kuw-
Sdílet