Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič vypadl po nehodě u Lipovky na Rychnovsku z auta čelním oknem, do nemocnice ho transportoval vrtulník

Rychnovští profesionální hasiči vyjeli v 19:42 hodin k dopravní nehodě, která se stala u Lipovky u Rychnova nad Kněžnou. Řidič osobního vozidla Škoda Felicia z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a skončil převrácený na střechu v příkopě. Zraněnému řidiči jako první poskytl pomoc náhodný kolemjedoucí lékař.

Jednadvacetiletý řidič vozu zn. Škoda Felicia na přímém úseku po projetí pravotočivé zatáčky s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky. Na mokrém povrchu dostal smyk, který nezvládl, vyletěl vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde se s autem převrátil na střechu. Po nárazu vypadl čelním oknem ven.

Alena Kacálková, Policie ČR

Na místo byl přivolán vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové. Lékař a záchranáři zajistili zraněného muže a za asistence hasičů ho přenesli do vrtulníku, který jej transportoval do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii.

Pro potřeby policejního vyšetřování nasvítili místo události a kyvadlově řídili dopravu. Po zadokumentování a vyšetření nehody pomohli s naložením auta na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet