Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prodloužený víkend v Královéhradeckém kraji

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů Královéhradeckého kraje zasahovaly o prodlouženém víkendu u celkem 48 událostí. V 19 případech se jednalo o tzv. technickou pomoc, dále hasiči zasahovali u 14 dopravních nehod, 5 požárů

. Na dvou místech likvidovali nebezpečné látky z komunikace a čtyřikrát zachraňovali osoby a zvířata. Ale čtyřikrát také vyjeli naprosto zbytečně, kdy se hlášené události ukázaly jako plané poplachy.

Ve skladu na nádraží hořela podlaha
V pátek (28. září 2007) v 07:01 hodin vyjeli profesionální hasiči z Broumova, drážní hasiči a dobrovolní hasiči z Teplic nad Metují a Adršpachu k hlášenému požáru ve skladu na nádraží v Dolních Teplicích na Náchodsku. Ze skladištní budovy na hlavním nádraží vycházel kouř. Když se hasiči dostali do budovy zjistili, že doutná trám v podlaze. Hasiči rozebrali část podlahy a vyřízli poškozený trám. Příčiny vzniku požáru šetří vyšetřovatelé HZS a Policie ČR. (foto: požární stanice Broumov)

Nehoda osobního vozidla se obešla bez zranění
Dne 28. září 2007 v 16:24 hodin byli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici č. 14 mezi Vrchovinami a Novým Městem nad Metují. Řidič vozidla Š Octavia z dosud nejasných příčin vyjel mimo vozovku. Vozidlo skončilo zadní částí v příkopu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Pomocí navijáku vyprostili vozidlo zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: Michal Fanta)

Hasiči odchytávali prasata
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí v pátek (28. září 2007) vyjeli na pomoc s odchytem prasat, která utekla majiteli a pohybovala se na hlavní silnici č. I/11 u Týniště nad Orlicí. Odchyt si nakonec zajistil majitel prasat vlastními prostředky.

Vrchlabští hasiči vytáhli muže z řeky
Vrchlabští hasiči ze čtvrtka na pátek zachraňovali osobu, která spadla do koryta řeky ve Vrchlabí na Trutnovsku. Podnapilou osobu hasiči vytáhli a předali Policii ČR.

Na Náchodsku se střetla dvě vozidla
V sobotu (29. září 2007) vyjeli náchodští hasiči k dopravní nehodě dvou vozidel v ulici V Ráji v Horním Kostelci. Při střetu osobního vozidla s dodávkou nebyl nikdo zraněn. Hasiči provedli protipožární opatření a zajistili vozidla proti možnému úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Náchod)

Hasiči odklízeli následky střetu motorového vlaku s dobytkem
Trutnovští profesionální hasiči a drážní hasiči byli v sobotu (29. září 2007) v 17:48 hodin přivoláni ke střetu motorového vlaku s dobytkem na železniční trati mezi Bernarticemi a Křenovem na Trutnovsku. Dvě krávy střet s vlakem nepřežily. Jedna z nich zůstala zaklíněna pod koly soupravy, druhá skončila mimo kolejiště. Nikdo z cestujících vlaku nebyl zraněn. Hasiči museli opatrně posunout vlakovou soupravu a mrtvé zvíře vyprostit. Odstranění mrtvých kusů zajistili pracovníci Českých drah během neděle.

Osobní vozidlo skončilo po nehodě na střeše
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí vyjeli v neděli (30. září 2007) ve 14:21 hodin k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici č. I/11 81. km u Kostelce nad Orlicí. Vozidlo skončilo na střeše mimo vozovku. Řidič utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Hasiči odpojili autobaterii, zajistili vozidlo proti úniku provozních kapalin a převrátili jej zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: HZS Královéhradeckého kraje)

Hasiči transportovali zraněného muže ze skal
Profesionální hasiči z Jičína byli v neděli kolem čtrnácté hodiny požádáni záchrannou službou o pomoc při snesení pacienta ze skal. Muž (nar. 1952) začal mít na Všetečkově vyhlídce v Prachovských skalách zdravotní potíže. Z Hradce Králové byl na místo povolán také vrtulník s hasičem – leteckým záchranářem. Záchranná služba ve skalách stabilizovala muže a jičínští hasiči ho snesli do přístupného terénu, odkud byl transportován do nemocnice.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-kuw-
Sdílet