Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stachovské muzeum se již stěhuje

Prodloužený víkend díky svátku sv.Václava využili Stachovští hasiči k dodělání některých prací po kolaudaci budovy Pošumavského hasičského muzea, která byla zničena sněhovou kalamitou v roce 2005

a k nastěhování některých exponátů z bezplatně pronajaté haly firmy Stavoplast KaL, která musela být vyklizena z důvodu nutné rekonstrukce po ničivém orkánu Kyril.
V přízemí, kde jsou umístěny exponáty has.vozidel byla srovnána a natřena podlaha. V patře, kde budou převážně koňské, dvoukolové motorové, přenosné stříkačky a jiné exponáty se také dodělávala podlaha a pár drobných úprav.
Druhý den byla do těchto prostor nastěhována technika uskladněná ve výše zmíněné hale. Samotné převážení zabralo pomalu celý den a stěhovalo se tak dlouho do noci.
Neznamená to ovšem, že muzeum se bude již otvírat. K samotnému otevření povede ještě dlouhá cesta. Zdaleka ještě není opravena veškerá poničená technika, v budově také ještě není vše dle představ a ani ještě není nastěhováno úplně vše. Stacháci nezaháleli a i když muzeum nebylo v provozu, podařilo se zajistit mnoho dalších zajímavých exponátů.
Slavnostní znovuotevření Pošumavského hasičského muzea je zatím plánováno předběžně na květen příštího roku. O tomto zde budete včas informováni.

Jirka Havel
www.muzeum.stachy.cz

-kuw-
Sdílet