Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při čelním střetu dvou vozidel u Pertoltic na Liberecku se těžce zranil jeden z řidičů, do nemocnice ho transportoval vrtulník

Patnáct minut před osmou hodinou policisté na lince 158 přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici číslo 13 mezi obcemi Pertoltice a Habartice. Dosud provedeným šetřením bylo zjištěno, že řidič s vozidlem zn. Škoda Rapid (ročník 1970) jel ve směru na Habartice, kde pravděpodobně vlivem mikrospánku vyjel do protisměru a čelně se střetl s protijedoucím vozidlem zn. Mercedes Vito.

Viník dopravní nehody – řidič vozidla Škoda Rapid – při nehodě utrpěl těžké zranění, se kterým byl z místa letecky transportován Zdravotnickou záchrannou službou Libereckého kraje do Krajské nemocnice v Liberci. Řidič druhého vozidla byl převezen na vyšetření do nemocnice ve Frýdlantu v Čechách, kde bylo zjištěno, že žádné zranění neutrpěl.

Provedená dechová zkouška u tohoto řidiče měla negativní výsledek. Dechovou zkoušku u viníka nehody policisté z důvodu jeho zranění neprováděli. To, zda nebyl pod vlivem alkoholu, prokáže až výsledek vyžádaného odběru krve v nemocnici. Předběžná výše způsobené škody činí celkovou částku 300.000,– Kč.

V místě události byla v době od 7.50 do 10.00 hodin silnice č. 13 zcela uzavřena. Věc i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci.

nprap. Dagmar Sochorová,
Policie ČR
Sdílet