Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě vytekl z nádrže hydraulický olej

Dne 3. 10. 2007 ve 12:13 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Valašské Bystřice. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z povolání města Rožnova pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozidlem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Renault Thalia a nákladním autem zn. Liaz.

Řidič podle hasičů nezvládl průjezd zatáčkou a ve smyku na mokré vozovce narazil do protijedoucího nákladního auta. Řidič liazky se snažil vážnějšímu střetu zabránit úhybným manévrem, ale sám skončil v příkopu. Při nárazu došlo k poškození a uvolnění nádrže s hydraulickým olejem a následnému úniku asi 40 litrů této provozní kapaliny. Osobní auto bylo poškozeno a i u něj došlo k úniku provozních kapalin a oleje. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Hasiči zajistili oba vozy proti případnému požáru. Další unikající látky byly hasiči zachyceny do sběrných nádob. Olej na vozovce byl zasypán sorbentem a na několika místech hasiči spotřebovali celkem 4 metry sorbčního koberce. Jednotka hasičů po celou dobu zásahu spolupracovala s Policií ČR. Řidič nákladního automobilu si přivolal stroje na vyproštění z příkopu sám a hasiči u jeho vytahování asistovali.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wej-
Sdílet