Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oltcit u kolejí a požár skladu dřeva

Jednotka směny A Hasičského záchranného sboru Českých drah Praha zasahovala během včerejší služby 3–4.10. 2007 u nehody automobilu Oltcit, který v Řeporyjích spadl do příkopu u trati a dále dnes v noci u požáru skladu dřeva a administračního domku v Jenči.

První výjezd byl ohlášen krátce po převzetí služby, tedy několik minut po sedmé hodině ranní dne 3. 10. 2007. Jednalo se o sjetí osobního automobilu Oltcit Club do příkopu u kolejí těsně vedle železničního přejezdu v pražských Řeporyjích. Na místo vyjel CAS 24 Mercedes, jeho osádka po zajištění místa Městskou policií Praha provedla za pomoci lanového navijáku vytažení automobilu zpět na komunikaci. Dle majitele rumunského zázraku se nehoda stala díky technickému stavu vozidla.

Druhý výjezd byl nahlášen těsně před druhou hodinou ranní dne 4. 10. 2007. Dle oznámení se mělo jednat o požár strážního domku u nádraží Jeneč. Po příjezdu na místo případu bylo zjištěno, že se o žádný hořící drážní domek nejedná, nýbrž je v plamenech požár volně loženého dřeva, malé administrační budovy a přilehlých křovin ve skladišti a prodejně dřeva na jenečském nádraží. Na místo se těsně před našim příjezdem dostavila CAS 32 Tatra 815 HZS Středočeského kraje z Kladna dobrovolní hasiči Hostivice také s Tatrou. Naše jednotka, tedy HZS ČD Praha přijela s CAS 24 Mercedes a CAS 32 Tatra 815. Bylo rozvinuto útočné vedení 3 x C proudů na hašení volně loženého dřeva a administračního domku skladu. Částečně se pracovalo v dýchací technice, musel se provést průzkum, zda-li se domku někdo nenachází. Prostor byl pro snadnější pohyb osvětlen z kladenské Tatry a drážního Mercedesu. Po lokalizaci bylo provedeno za pomoci lanového navijáku z CAS 24 MB stržení vyhořelého torza administračního domku a jeho následné rozebrání a dohašení. Na volné ploše bylo rovněž rozebráno a dohašeno požárem zasažených několik hromad trámů a dalšího dřeva. Návrat jednotek se konal až k páté hodině ranní. Příčina a škoda je v šetření. Zásah se obešel bez zranění.

-wap-
Sdílet