Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bez větší škody a vážnějšího zranění se obešlo přelévání benzínu ve sklepě rodinného domku v Zubří na Vsetínsku

O nebezpečnosti manipulace s benzinem se v dnešních dopoledních hodinách přesvědčil majitel rodinného domku v obci Zubří na Vsetínsku. Jak bylo následně vyšetřovatelem hasičů zjištěno, muž přeléval benzín z kanystru do PET láhve.

Přelévání prováděl ve sklepní místnosti domu, kde byl umístěn také plynový kotel. Malý a hůře odvětrávaný prostor kotelny velmi rychle umožnil vznik nebezpečné koncentrace benzinových par a vzduchu. Zbytek pak dokonal „ věčný“ plamínek plynového kotle.

Kouř vycházející z rodinného domu zaregistroval jeden z občanů, který podezření na vznik požáru oznámil na tísňovou linku Policie ČR. V 10:23 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotkám profesionálních, městských a dobrovolných hasičů z Valašského Meziříčí, Rožnova pod Radhoštěm a Zubří.

Do sedmi minut od příjezdu první jednotky se podařilo požár v silně zakouřených sklepních prostorech lokalizovat a současně s nuceným odvětráváním ho následně i likvidovat. Na místo události byla povolána i posádka zdravotnické záchranné služby, která provedla ošetření přítomného muže, který si stěžoval na zdravotní potíže. Jeho zranění nebyla naštěstí vážná.

Podle prvotních odhadů způsobil požár škodu ve výši asi 50.000,– Kč a to především na vybavení kotelny. Zásahem hasičů byl uchráněn další majetek v hodnotě okolo 1 200.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet