Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čelní střet autobusu s osobním vozem

K dopravní nehodě autobusu a osobního vozidla vyjížděli hasiči dnes dopoledne na silnici u obce Moutnice na Brněnsku. Nehoda byla ohlášena v 10.35 hodin a operační středisko HZS na místo vyslalo dvě jednotky hasičů – profesionální ze stanice v Židlochovicích a dobrovolnou z Moutnice.


Na rovném úseku silnice č. 380 se čelně srazil autobus Karosa – Renault s osobním vozidlem Škoda Felicia. Autobus i osobní auto po střetu skončily mimo vozovku. Zraněný dvacetiletý řidič škodovky byl převezen do nemocnice. Na místě nehody zdravotníci ošetřili tři cestující z autobusu. V linkovém spoji na trase Brno – Klobouky v době nehody cestovalo celkem 11 lidí.
Hasiči pomohli zdravotníkům při ošetřování zraněných. Na vozidlech udělali protipožární opatření a u škodovky odpojili baterii. Drobný únik provozních kapalin zasypali sorbentem. Po nehodě byla silnice zcela neprůjezdná. Po částečném úklidu vozovky se v 11.24 hodin podařilo zprovoznit jeden jízdní pruh a policisté dopravu usměrňovali kyvadlově. V 11.42 hodin hasiči místo nehody předali policistům a ukončili zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-kuw-
Sdílet