Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Závod Dolnolhotská desítka obsahoval v roce 2014 také kategorii pro hasiče, zúčastnilo se jich deset

Ve spolupráci s HZS Moravskoslezského kraje, pod záštitou krajského ředitele plk. Ing. Nytry se 26. dubna 2014 uskutečnil X. ročník běžeckého závodu DOLNOLHOTSKÁ DESÍTKA. Závod byl rovněž Mistrovstvím Moravy a Slezska mužů a žen v silničním běhu na 10 km. Při tomto závodě doběhlo do cíle rekordních 334 běžců a běžkyň. Součásti tohoto závodu byly i závody dětských kategorií, kde se zúčastnilo více jak 120 dětí.

Tímto počtem závodníků byl překonán účastnický rekord a tento závod se zařadil mezi největší běžecké akce v Moravskoslezském kraji. Bohatý doprovodný program pak oživila i ukázka hasičské techniky a seskok parašutistů.

Dovoluji si tímto poděkovat krajskému řediteli plk. Ing. Nytrovi za jeho ochotu, technickou podporu a výpomoc hasičů při organizaci tohoto závodu a v neposlední řadě za jeho osobní účast při slavnostním vyhlašování výsledků a předávání cen. Díky této podpoře jsme mohli obohatit doprovodný program a připravit zvláštní kategorii „HASIČI“, kdy se mohli tohoto běhu zúčastnit, jak profesionální, tak i dobrovolní hasiči.

Kromě toho bych chtěl také poděkovat Sboru dobrovolných hasičů Dolní Lhota, Horní Lhota a Kyjovice, kteří se podíleli na koordinaci dopravy a dbali na bezpečnost závodníků.

Výsledky naleznete v příloze.

JUDr. Aleš Miko
ředitel závodu
Sdílet
Přiložené soubory
Výsledky 2014 absolutní pořadí.pdf zobrazit online PDF 210 kB
Výsledky 2014 kategorie hasiči.pdf zobrazit online PDF 130 kB