Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič pod vlivem drog a se zákazem řízení opět řídil a následně se střetl s jiným vozidlem

Včerejšího májového dne vyjížděli kolegové z dopravky k nehodě mezi obcemi Dobrkov a Radim. Mladý dvaadvacetiletý řidič osobního vozu Škoda Superb v ostré pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Fiat Punto. Při této nehodě utrpěla jednačtyřicetiletá řidička Fiatu zranění a byla převezena do nemocnice. Hasiči na místě provedli zajištění místa nehody a sanaci vozovky sorbentem.

S řidičem Škody provedli kolegové dechovou zkoušku s výsledkem negativním. Následně byl proveden test na přítomnost návykových a psychotropních látek. Zde už byl výsledek pozitivní na amfetamin. Navíc kolegové zjistili, že mladý šofér je více nezodpovědný než by se čekalo. V současné době má totiž uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel a to až do ledna příštího roku.

Celkové škody byly vyčísleny na 230.000 korun. Nehodu kolegové nadále šetří a řidič je navíc podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

por. Mgr. Tesař Jiří
tiskový mluvčí Policie ČR
Sdílet