Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič škodovky nepřežil nehodu

Pětapadesátiletý řidič osobního vozidla Škoda 105 dnes ráno nepřežil dopravní nehodu u obce Vojkovice na Brněnsku. Nehoda byla na tísňovou linku 112 ohlášena v 6.24 hodin a na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Židlochovicích a v Lidické ulici v Brně.


Na silnici č. 425 se mezi obcemi Vojkovice a Holasice čelně srazila vozidla Škoda 105 a Peugeot 206. Ve zdemolované škodovce, která po nárazu skončila převrácená na střeše, zemřel 55letý řidič. Třicetiletou řidičku peugeotu, který náraz odhodil mezerou mezi svodidly mimo vozovku, zdravotníci převezli do nemocnice. Hasiči pomohli zdravotníkům při ošetřování řidičky peugeotu, na vozidlech udělali protipožární opatření, odpojili baterie a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Po zadokumentování nehody dopravními policisty hasiči převrácenou škodovku otočili zpět na kola a z kabiny pomocí hydraulického nářadí vyprostili zaklíněné tělo řidiče.
Vrak škodovky hasiči pomohli odtahové službě odstranit z vozovky a havarovaný peugeot vyprostit z prostoru mimo vozovku. Vozovku pak uklidili od střepů a úlomků plastů a plechů, a povrch komunikace očistili vysokotlakým proudem vody. Po dobu odstraňování následků nehody byla silnice č. 425 mezi Vojkovicemi a Holasicemi téměř tři hodiny neprůjezdná.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-kuw-
Sdílet