Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda dvou nákladních vozidel zablokovala dálnici D1 na dvě hodiny

Dne 2. května ve 14:19 přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě dvou nákladních vozidel na dálnici D1 na 13 kilometru ve směru na Prahu.

Na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Říčany s rychlým zásahovým automobilem RZA Mitsubishi Pajero, cisternovou automobilovou stříkačkou CAS 15 Mercedes Benz, vyprošťovacím automobilem VYA 14 Tatra a velitelským automobilem VEA Škoda Fabia. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o nehodu kamionu, který narazil do směrové šipky cestářů poté do nákladního vozidla, které následně narazilo do středových betonových svodidel, které odhodilo do druhého směru.

V havarovaném kamionu zůstal zaklíněný řidič, kterého bylo nutné vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Následně byl předán do péče zdravotní záchranné služby. Při nehodě došlo také k většímu úniku pohonných hmot, proto byl na místo vyslán pracovník životního prostředí, který doporučil další postup při sanaci zasažených prostor. Hasičům se podařilo zprůjezdnit dálnici krátce po šestnácté hodině, kdy byla vozidla odtažena.

Foto: stanice Říčany

Sdílet