Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Školení velitelů a strojníků JPO III

V sobotu 6. 10. 2007 v prostorách koupaliště v Bakově nad Jizerou probíhala druhá část cyklické odborné přípravy velitelů a strojníků JPO III, tentokrát i s účastí dalších členů jednotky. Na místě bylo všech 17 jednotek JPO III okresu Mladá Boleslav.

Školení velitelů a strojníků JPO III

6. 10. 2007 – Bakov nad Jizerou

Školení probíhalo formou praktického testu,souběžně zde probíhaly disciplíny :

1) bojové rozvinutí družstva 1+5

2) zkouška těsnosti čerpadla na CAS a sání z volného zdroje vody

3) první pomoc

4) fyzická příprava

5) uživatelská kontrola IDP

6) radioprovoz


Jednotky se průběžně střídaly na stanovištích,zdálo se,že největší problémy byly s první pomocí a překvapivě s nasátím vody z volného zdroje.Menší problémy dělal i radioprovoz,kdy si někteří pletli síť velitele zásahu se sítí okresní.

Nutno dodat,že naše jednotka JSDH Luštěnice úspěšně splnila všechny disciplíny !

Tato praktická část cyklické odborné přípravy,mimochodem historicky první na našem okrese,byla mezi jednotkami velice vítaná,měly totiž možnost okouknout vybavení okolních kolegů,podělit se o zkušenosti a zdravě se mezi sebou vyhecovat k lepším výkonům.Pozitivní je i lepšící se situace ve vybavení dobrovolných jednotek,zejména v oblasti osobních ochranných prostředků.

Na dvou fotografiích je zachycena fyzická příprava v podání nejstaršího hasiče na školení (nyní již důchodce),dlou­holetého rozhodčího požárního sportu pana Cinkla.

Štěpán Klička
velitel JSDH Luštěnice

Foto: autor a Jaroslav Lang

-wap-
Sdílet