Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v obci Valašské Příkazy na Vsetínsku zasáhl objekt stolařské dílny, vyhlášen byl druhý stupeň poplachu

Oznámení o požáru dílny, která navazovala na objekt rodinného domu, přijalo krajské operační středisko zlínských hasičů v 11:03 hodin. K události došlo v obci Valašské Příkazy na Vsetínsku.

V 11:05 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Valašské Klobouky a současně i jednotkám dobrovolných hasičů obcí Horní Lideč, Valašské Příkazy a Valašské Klobouky. Jako první byli na místě požáru profesionálové z Valašských Klobouk.

Podle prvních informací požár zasáhnul jednopodlažní objekt stolařské dílny o půdorysu a 17 × 11m a dále se šířil na střešní konstrukce navazujícího rodinného domu. Vzhledem k rozsahu požáru požádal velitel zásahu o vyslání posilových jednotek.

V 11: 29 hodin byli na místo události vysláni profesionálové ze Vsetína a dobrovolníci jednotek hasičů obcí Francova Lhota, Valašská Polanka a Lačnov. K místu požáru zamířil také velící důstojník z centrální stanice Zlín.

V 11:34 hodin byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

V 12:46 hodin se podařilo nasazeným jednotkám hasičů dostat požár pod svou kontrolu. Na místě je prováděno rozebírání zasažených konstrukcí, dohašování jednotlivých ložisek hoření a evakuace materiálu z objektu.

Po třinácté hodině bylo zahájeno postupné odesílání jednotek zpět na stanice. V 15:00 hodin ohlásil velitel zásahu konečnou likvidaci události. Na místě zásahu byla ponechána pouze jednotka místních dobrovolných hasičů k provedení dohlídky nad požářištěm.

Podle zjištění vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí došlo ke vzniku požáru v souvislosti s provozem topidla na pevná paliva, které bylo umístěno v objektu dílny. Způsobená škoda se pohybuje okolo 800.000,– Kč. Hasiči zachránili další majetek v hodnotě asi 1 500.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet