Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Půlmilionový požár u výrobce laminátových dílů

Požár v Benešově u Semil ve firmě Lamináty Klimeš s.r.o., která je výrobcem laminátových van a dílů lodí, byl na operační středisko HZS Libereckého kraje ohlášen dnes, 10. října 2007, v 11:33 hod.Ilustrační foto


K likvidaci požáru byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze Semil a dobrovolných kolegů z Benešova u Semil a Podmoklic se čtyřmi cisternovými vozy a protiplynovým kontejnerem.
Po provedeném počátečním průzkumu museli hasiči celé místo začít odvětrávat, protože výrobní hala byla plná jedovatých zplodin hoření. Hasiči museli při hasebním zásahu používat dýchací techniku. Požár se hasičům podařilo uhasit deset minut před třináctou hodinou. Všichni zaměstnanci firmy se dostali z objektu ještě před příjezdem hasičů. Jeden zaměstnanec se nadýchal jedovatých zplodin hoření a utrpěl drobné popáleniny.
Příčina vzniku požáru je zatím v šetření. Podle prvotních výpovědí zaměstnanců se pravděpodobně jednalo o technickou závadu, prasklou zářivku, od které se oheň rozšířil. Oheň poničil v objektu odsávání, elektroinstalaci a ohořely i některé výrobky z laminátu. Výše škody se předběžně pohybuje okolo půl milionu korun. Výše škody bude upřesněna během zítřejšího dne majitelem firmy.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje

-kaw-
Sdílet