Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stanice ve Světlé nad Sázavou „povýšila“, slouží na ní více příslušníků a zkrátil se čas pro výjezd

Od 1. dubna 2014 se organizační změnou generálního ředitele HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslava Ryby změnila stanice profesionálních hasičů ve Světlé nad Sázavou ze stanice typu P0 na stanici typu P1.

Původní výjezd této historicky nejmladší stanice v Kraji Vysočina byl organizován jako výjezd smíšený, tj. složený z profesionálních a dobrovolných hasičů a doba výjezdu ze stanice od vyhlášení poplachu jednotce k události byla do pěti minut.

Od 1. května se podařilo posílit, resp. v souladu s právními předpisy doplnit personální stav příslušníků na stanici. Původně zde sloužilo devět hasičů ve výjezdu, v současnosti slouží ve výjezdu dvanáct hasičů a výjezd už je organizovaný jako plně profesionální.

Jsem velmi rád, že se podařila tato změna. Pro občana to znamená výrazné urychlení pomoci, doba výjezdu ze stanice ze zkrátila z pěti na dvě minuty.

Personálně se nám v uplynulých měsících podařilo posílit téměř všechny stanice a v tuto chvíli slouží na Havlíčkobrodsku rozděleno ve třech směnách na čtyřech stanicích celkem 75 hasičů.

uvedl plk. Mgr. Luboš Vacek, ředitel územního odboru Havlíčkův Brod HZS Kraje Vysočina

Vedle profesionálních hasičů samozřejmě ve Světlé nad Sázavou funguje jednotka sboru dobrovolných hasičů a právě té v loňském roce profesionální hasiči zapůjčili pro jejich činnost cisternovou automobilovou stříkačku.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet