Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda a dva požáry

K dopravní nehodě, při které se střetl kamion a dvě osobní vozidla, došlo V 15:26 hodin na komunikace u města Třeboň. K nehodě byla vyslána jednotka z CPS Jindřichův Hradec a jednotka z PS Třeboň. Hasiči na místě provedli zajištění vozidel a pomohli s transportem jednoho těžce zraněného do vrtulníku a dvou zraněných do sanitních vozů.

Odtažení havarovaných vozidel a úklid komunikace provedla ve spolupráci z hasiči objednaná soukromá firma. Jednotka se vrátila na základnu až o půlnoci.

Výbuch a následný požár propanbutanové lahve se stal v 22:18 hodin v rodinném domku v obci Chlum u Třeboně – Velký Kopec. Při požáru byla zraněna jedna osoba, která byla okamžitě převezena ZZS. Operační středisko vyslalo na místo jednotku z PS Třeboň, ale požár byl zlikvidován ještě před příjezdem hasičů. Škoda byla vyčíslena na Kč 5 000,–-, uchráněné hodnoty na Kč 1 000 000,–-. U události byla přítomna Policie ČR a vyšetřovatel ZPP HSZ.

Tři místnosti v podkroví rodinného domu zasáhnul v 13:38 hodin požár v Úzké ulici č. p. 529 v Milevsku. Na místo byla okamžitě vyslány cisterny z požární stanice Milevsko a jednotka hasičů z centrální stanice Písek. Ta u požáru nezasahovala. Požár se podařilo lokalizovat již po cca 10 minutách. Úplná likvidace nastala v 15:41 hodin, na základnu se hasiči vrátili minutu před půl osmou. Přímá škoda způsobená požárem byla stanovena na výši Kč 400 000,–-, uchráněné hodnoty pak na Kč 2 000 000,–-. Příčinou požáru byla pravděpodobně technická závada na elektroinstalaci.

Ilustrační foto.

Vendula Matějů
HZS Jčk

-wap-
Sdílet