Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kyanid v obci Pohořany

Ve čtvrtek 11. října byl v 10:49 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci nález lahvičky kyanidu v obci Pohořany. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o bílý prášek ve skleničce od přesnídávky, označený nápisem kyanid – pozor

Ve čtvrtek 11. října byl v 10:49 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci nález lahvičky kyanidu v obci Pohořany. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o bílý prášek ve skleničce od přesnídávky, označený nápisem kyanid – pozor. Šetřením hasiči zjistili, že prášek objevili majitelé před třemi dny při úklidu hospodářského stavení. Osoby manipulující se skleničkou neměly naštěstí žádné zdravotní problémy. Hasiči nalezenou látku zajistili a transportovali na stanici v Olomouci, odkud bude převezena do Chemické laboratoře ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Ve čtvrtek 11. října byla v 14:22 hodin nahlášena na operační středisko hasičů v Olomouci dopravní nehoda na železničním přejezdu v Olomouci – Řepčíně. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a hasiči ČD, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o dopravní nehodu osobního vlaku a osobního vozidla Fiat Bravo. Na místě nehody byly dvě zraněné osoby, v době příjezdu hasičů byla spolujezdkyně mimo vozidlo a v péči zdravotnické záchranné služby, řidič byl ve vozidle zaklíněn, proto museli hasiči použít hydraulické vyprošťovací zařízení. Jednotka HZS ČD prováděla pomocí navijáku odtržení vlaku od vraku vozidla. Po vyproštění byl zraněný řidič předán lékařům k dalšímu ošetření, místo nehody předali profesionální hasiči z Olomouce hasičům ČD a vrátili se zpět na základnu.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-kuw-
Sdílet