Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči uchránili v Mošnově před požárem rodinný dům za 4 miliony korun

Ve středu 7. května 2014 dopoledne zasahovali hasiči z Moravskoslezského kraje u požáru garáže a rodinného domu v Mošnově. Rychlý zásah hasičů zachránil před požárem rodinný dům za 4 miliony korun.

Krátce po šesté hodině ráno přijalo Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru MSK tísňový hovor ohlašující požár garáže a zaparkovaného osobního automobilu v Mošnově. Bezprostředně na to vyjelo na místo požáru pět hasičských jednotek.

Hasiči po příjezdu na místo potvrdili, že se jedná o požár garáže a přístřešku přistavěných k novostavbě rodinnému domu. V době příjezdu hasičů byla požárem zasažena již celá dřevostavba garáže a přístřešku, včetně osobního automobilu zaparkovaného v garáži. Požár se přes střešní konstrukci začal dokonce šířit do podkroví rodinného domu.

Hasiči bezprostředně po příjezdu započali hasicí práce a rozebírali požárem zasažené konstrukce střechy rodinného domu, aby se zabránilo rozšíření požáru do rodinného domu. Z důvodu silného zakouření musela být nasazena přetlaková ventilace.

Požár zapříčinila závada na elektroinstalaci osobního automobilu. Majitel osobního automobilu po ranním nákupu zaparkoval automobil do garáže a přibližně za půl hodiny ho již upozornili sousedé, že z garáže vychází kouř. Avšak požár automobilu a garáže byl již takového rozsahu, že se majiteli automobilu a sousedům požár uhasit nepodařilo. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 1,5 milionu korun. Hasičům se však podařilo uchránit před požárem rodinný dům v hodnotě 4 miliony korun. Při požáru nedošlo k žádnému zranění nebo usmrcení osob.

Na likvidaci požáru se účastnilo celkem 5 hasičských jednotek. Jednotka profesionálních hasičů HZS MSK z Nového Jičína, jednotka hasičů z Letiště Leoše Janáčka v Mošnově a tři jednotky dobrovolných hasičů z Mošnova, Příboru a Petřvaldu. Na místě zasahovalo celkem 7 hasičských automobilů.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet